Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
25 Mar 2013 | 5093 vizualizari
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;) Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 50 gr. unt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 oua (doar galbenusurile);
  • 80 gr. zahar pudra vanilat;
  • 500 gr. mascarpone
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml. lichior cappucino;
  • 42 piscoturi;
  • 300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)
  • fulgi de migdale (pentru decor);
  • cacao pudra (pentru decor)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Cum preparam crema de ciocolata:

Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.

Cum preparam crema mascarpone:

Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.

Crema finala:

Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.

Siropul:

Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.

Montam tortul asa:

Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.

Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.

Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de sampanie

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de sampanie

Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania...

Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de merisor67

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 04:51
bun bun
la 25.03.2013, 05:12
mmm trebuie incercat
la 25.03.2013, 05:54
ce bunatate!
la 25.03.2013, 06:56
Multumesc
la 25.03.2013, 08:55
Vaiii ce bine arata!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking