Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
27 Apr 2024 | 741 vizualizari
Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Ce poate fi mai minunat intr-o zi de week-end, decat sa savurezi o felie de tiramisu cu capsuni? A iesit minunat, desi banuiam ca va fi delicios, dar parca prea a iesit perfect! Niste capsuni dulci si pline de aroma il face sa iese ca la carte. Eu am folosit indulcitor pudra la crema si la sirop, daca coceam si piscoturile, aveam un desert 100% fara zahar. Daca va doriti un desert fara zahar, atunci faceti piscoturile acasa. Am taiat o felie groasa sa o savurez impreuna cu sotul, dar ne-am "certat" pe ea, asa ca am mai taiat o bucatica ca sa imi fac placerea. Imi pare rau ca nu am pus putin amaretto in sirop, dar data viitoare! Grozav, grozav si de incercat!  Pentru Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, oua, indulcitor, mascarpone, frisca, capsuni.

Ingrediente

  • Ingrediente Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat
  • Pentru crema:
    • 4 galbenusuri
    • 150 gr indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • 700 gr mascarpone
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • vanilie
    • 5 capsuni mari
    Pentru siropul de capsuni:
    • 300 gr capsuni
    • 100 ml apa
    • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
    • coaja rasa de la o lamaie
    In plus:
    • 3 tiple de piscoturi
    • capsuni pentru decor
    • menta pentru decor

Mod de preparare

Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Mai intai pregatiti siropul: Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati. Turnati totul intr-o cratita, puneti pe foc si dati un clocot. Luati siropul de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie si lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu indulcitorul pudra. Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pentru 4-5 minute, nu mai mult, ca este posibil sa se recristalizeze indulcitorul. Dupa acest timp, dati crema de galbenusuri deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Mixati smantana rece pentru frisca, pana devine spumoasa. Crema de galbenusuri rece o mixati putin, adaugati vanilia, mascarponele si mixati bine. Adaugati frisca batuta si invariti usor cu o paleta de silicon. Cele 5 capsuni mari spalate si curatate de codite, le taiati cubulete mici.

Tapetati o tava potrivita de chec (mai inalta de preferat) cu folie alimentara, dar lasati mai mare folia, sa puteti inveli desertul. Puneti 2 linguri pline cu crema, o nivelati. Treceti piscoturi prin sirop de capsuni (nu le tineti mult timp, la mine cred ca au fost putin cam insiropate), le asezati unul langa altul peste crema. Puneti jumatate din crema, o nivelati, presarati jumatate din cubuletele de capsuni si le apasati usor cu degetele. Asezati iar un strat de piscoturi insiropate, crema si restul de capsuni taiate pe care le apasati usor. La final puneti iar piscoturi insiropate si le apasati usor. Luati folia de pe margini si o aduceti deasupra, sa acoperiti tiramisu in totalitate. Il dati la rece peste noapte.

A doua zi il rasturnati cu grija pe un platou. Il decorati cu bucati de capsuni si frunze de menta. Serviti imediat o felie generoasa, ca sa va rasfatati cu adevarat! 

Poti pregati acest desert celebru si in varianta de Rulada Tiramisu sau de Tort Tiramisu, o alegere excelenta pentru a impresiona musafirii. Tiramisu cu piure de zmeura este o alta varianta gustoasa pe care merita sa o incerci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cirese si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu cirese si crema de branza

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam...

Citeste continuarea

Caise

Postat de rocsi_1612

Caise

Aluatul: Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat. Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste. Punem coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2024, 18:43
Un deliciu
la 27.04.2024, 22:37
Delicios si aspectos !:_bd
la 28.04.2024, 01:50
la 28.04.2024, 07:31
la 28.04.2024, 09:23
Excelent!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking