Ingrediente
- Ingrediente Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:
- Cremă de fistic (100 g)
- Brânză mascarpone (500 g)
- Zahăr pudră (3-4 linguri)
- 4 ouă
- Un praf de sare
- un pachet pișcoturi
- 50 ml lapte
- 200 ml espresso
- 50 gr fistic mărunțit
Mod de preparare
Cum se prepară Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:
Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și amestecați bine. Separați ouăle și mixați gălbenușurile cu zahăr pudră până își dublează volumul și devin deschise la culoare. Adăugați gălbenușurile în brânza mascarpone și mixati până la omogenizare.
Încorporați crema de fistic și omogenizați. Bateți albușurile cu un praf de sare până se formează vârfuri moi. Adăugați-le în compoziție și amestecați ușor pentru a păstra aerul. Încălziți laptele și adăugați-l peste espresso-ul, apoi amestecați. Înmuiați rapid pișcoturile în amestecul de lapte și espresso și aranjați-le într-un singur strat într-o tavă de servire. Adăugați un strat generos de cremă de mascarpone și fistic peste pișcoturi. Repetați straturile până când terminați ingredientele, asigurându-vă că ultimul strat este de cremă.
Presărați fistic mărunțit deasupra și refrigerati pentru cel puțin 4 ore sau până când Tiramisu este bine răcit și se întărește. Serviți și bucurați-vă de acest deliciul cu gust fin, tiramisu cu fistic!
Încearcă și varianta de Tiramisu cu căpșuni, delicios și răcoritor sau Tiramisu cu zmeură și șampanie, un desert festiv perfect pentru când ai musafiri.
Dacă dorești, poți prepara Tiramisu, rețeta clasică, foarte aromat și bun.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|