Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos

Postat de simona72 in Prajituri
5 Mar 2015 | 85800 vizualizari
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos

Pentru mine acest Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos, reprezinta prajitura perfecta...se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa! Reteta de mai jos este in varianta fara oua, dar puteti  Am facut-o in multe feluri, cu oua sau fara, cu diferite arome, cu fructe...pana la urma este important sa gasiti varianta perfecta pentru voi. Eu pe asta o consider cea mai simpla si usoara.  Pentru aceasta reteta de Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos si nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, smantana, cafea, zahar, amaretto

Ingrediente

  • Ingrediente Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
  • 1 pachet mare de piscoturi Savoiardi
  • 1 cutie mascarpone de 250 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 cesti cafea espresso (aproximativ 250-300 ml)
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos

In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema.

Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema. 

Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele.

Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti.

Daca doriti puteti prepara Tiramisu cu capsuni, Tiramisu la pahar sau Tort Tiramisu.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Postat de simona72

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Pentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 11:45
si eu prefer tiramisu fara oua , reteta ta este simpla si cu siguranta gustoasa
la 05.03.2015, 11:51
Ce reteta frumoasa . Imi place > Merge la favorite
la 05.03.2015, 11:51
Ancuta, eu il prefer oricum dar asta mi se pare varianta cea mai usoara
la 05.03.2015, 11:54
Miha, multumesc! eu cred ca prajitura asta o poate face oricine
la 05.03.2015, 12:02
Delicios1

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking