Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- Cafea:
- 800 ml apa;
- 8 lingurite zahar;
- 8 lingurite cafea macinata.
- Crema:
- 1 l crema cu mascarpone;
- doua linguri zahar pudra;
- esenta de vanilie.
- Blat:
- 400 g piscoturi.
- Pentru ornat:
- o lingura cacao.
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit.
Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se incorporeaza.
Cand s-a racit cafeau, se ia cate un piscot si se inmoaie pe ambele parti in ea, aranjandu-se in doua raduri pe o tava. Se pune jumatate din crema peste piscoturi, apoi se mai adauga un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi cealalta jumatate de crema. Se orneaza cu cacao, care se presara cu ajutorul unei strecuratoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|