Ingrediente
- o stiuca de 1,5 kg
- 1 ceapa
- 1 cartof potrivit sau o felie de paine inmuiata
- 1 morcov
- 1 ardei gras roșu
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de verdeata
- putin tarhon
- sare
- piper
- ienibahar
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare
Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior.
Apoi se invelește într-un prosop și cu un ciocan de bucătărie se bate usor întorcându-se pe toate parțile. Aceată operațiune este necesară pentru a se desprinde mai ușor carnea de pe piele.
Cu un cuțit se curăță foarte bine carnea de pe piele, fara a se îndeparta capul, se scoate coloana și apoi oasele care mai rămân.
Punem carnea într-un robot și o marunțim bine. Se adaugă și celelalte ingrediente, ceapa, morcovul, verdeața, usturoiul tocate marunt, cartoful se fierbe și se adauga pasat. Se pun și condimentele și se amesteca bine.
Se pregătește un ac cu ață de bucatarie și se incepe operațiunea de umplere.
Se umple știuca puțin cate putin, se coase , iar se mai umple, se așează bine umplutura și se coase strans.
Se pune știuca într-o tava unsa cu ulei, se pune ienibaharul și un pahar cu vin. Se înteapă cu o scobitoare în cateva locuri pentru a nu se crăpa. Se dă la cuptorul încins la 170 grade circa 60 min.
De regula se serveste rece (e mai bună).
Daca ti-a placut reteta noastra "Știucă umplută" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|