Ingrediente
- 1 kg de ciuperci curatate fierte si scurse
- 150 ml vin alb demisec
- 2 Rosii
- 1 ardei gras galben
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa
- O bucata unt 30 g optional in timpul postului
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita rasa ierburi de gradina Delikat
- Piper Delikat dupa gust
- sare dupa gust
Mod de preparare
Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele si lasam la fiert 10 minute.
La sfarsit se adauga untul si usturoiul, amestecam, potrivim de sare si piper, mai lasam 3 minute.
Se serveste cu mamaliga, stropita cu smantana si marar proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|