Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de mihaelar63 in Vita
23 Ian 2017 | 3899 vizualizari
Tocanita alba de vitel cu penne rigate

 Cu gandul la copilarie, am poftit la aceasta  tocanita de vitel ce o facea mama mea. Cat de buna era cu macaroane. Acum ne-am emancipat si servim paste cu denumiri italienesti preparate tot de ei. Am prezentat mancarica aceasta intr-una dintre farfuriile mele de inox [ am doua ], buna la toate. O am doar de vreo 25 de ani !!! Pe bucata de panza tesuta la razboi ce se vede in imagine, luam masa zilnic.

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri faina alba
  • 3 cepe albe mici
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 500 gr paste penne rigate

Mod de preparare

  1. Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul.
  4. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba.
  5. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana incep sa se rumeneasca.
  6. Adaugati ceapa, ardeiul si morcovul. Caliti impreuna inca 5 minute. Sarati putin.
  7. Turnati deasupra o cana cu apa si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute.
  8. Din cand in cand, verificati sa nu scada prea mult lichidul 
  9. Spre sfarsitul fierberii, se adauga laptele si se lasa sa scada, pana obtineti un sos catifelat.
  10. Fierbeti pennele rigate in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  11. Scurgeti pastele intr-o sita.
  12. Gustati tocanita si sarati sau piperati, daca este nevoie. Incorporati in ea si smantana.
  13. Serviti tocanita alba de vitel impreuna cu paste, decorata cu patrunjel verde.

                 Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita alba de vitel cu penne rigate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute cu piure de mazare

Postat de papabundetot

Chiftelute cu piure de mazare

Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...

Citeste continuarea

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Postat de Mihaela11_jo

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute. Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2017, 23:29
la 23.01.2017, 23:57
Diana
la 24.01.2017, 00:07
buna buna
la 24.01.2017, 01:26
la 24.01.2017, 08:28
Buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking