Tocanita cu ardei copti si linte

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
15 Mar 2018 | 7108 vizualizari
Tocanita cu ardei copti si linte

In aceasta perioada, imi place ca sa "profit", daca pot sa zic asa, de produsele din camara, ca doar nu am muncit degeaba in toamna. Combinand cateva ingrediente, am obtinut o tocanita super buna, ce poate fi servita asa de cei care tin post sau poate fi garnitura de langa o bucatica de carne.

Ingrediente

  • 2 cepe potrivite
  • 1 borcan de 800 gr cu ardei copti
  • 1 cutie linte (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1/2 cutie rosii decojite in suc propriu
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi (doar daca va place)

Mod de preparare

Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar orezul il spalati.

Incingeti uleiul intr-o cratita, puneti ceapa. O inabusiti 2-3 minute, apoi turnati circa 300 ml de apa. Acoperiti cratita si fierbeti ceapa 10 minute.

Dupa acest timp, adaugati ardeii cu tot cu zeama, lintea, rosiile si orezul. Amestecati bine, presarati sare si piper. Lasati sa fiarba la foc potrivit si acoperiti tocanita. Amestecati din cand in cand, ca sa nu se prinda de fundul oalei. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte. Cand orezul este patruns, iar tocanita are consistenta cremoasa, pisati usturoiul si il puneti peste.  Amestecati, trageti cratita de pe foc si lasati-o 10 minute acoperita, apoi serviti! 

Puteti presara verdeata deasupra, asta este dupa preferinte!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ardei copti si linte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de timea

Legume la cuptor

Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.  Ceapa o taiem in...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura de post cu mere

Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare. Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2018, 21:17
Yummy! Papa bun!
la 15.03.2018, 21:29
Vin la tine la masa! Ce bun trebuie sa fie!
la 15.03.2018, 21:38
la 15.03.2018, 21:42
Nu stiu eu cum e treaba cu lintea asta...
la 15.03.2018, 21:46
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking