Ingrediente
- 1 ceapă
- 1 morcov mic
- 1 dovlecel mic
- 1 conservă de 420 g năut
- 2 cartofi
- 1 bucățică de țelină
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 100 ml smântână de gătit
- 25 ml vin roșu
- 1 lingură pastă de toamte
- 1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie)
- sare
- piper
- mărar
- pudră de chimen
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.
Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .
Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune și restul de supă.
Fierbem din nou cu capac pentru 15 minute (mai punem un pic de supă dacă mai e nevoie), după care adăugăm cubulețele de dovlecel și năutul cu tot cu zeama din conservă .
Lăsăm totul la foc mic până ce legumele sunt fierte, apoi adăugăm pasta de tomate, smântâna de gătit, chimenul, câteva picături de zeamă de lămâie și potrivim gustul cu sare și piper .
Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat.
Se poate servi cu felii de pâine prăjită pe care le-am stropit înainte de dat la cuptor cu ulei amestecat cu condimentele preferate .
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|