Ingrediente
- 1 kg ardei kapia
- 4-5 cepe
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 vanata
- 1 cutie rosii taiate cuburi
- 3-4 morcovi
- 1-2 linguri pasta de gogosari
- sare
- piper
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare
In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.
Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o taiem cuburi de aproximativ 1-2 cm, o pudram cu sare si o lasam 10 minute. Adaugam ardeiul kapia pregatit dinainte, pasta de gogosari, 1 cescuta apa si lasam sa fiarba 30 minute. Cand mancarea este aproape gata adaugam vanata taiata cuburi si rosiile de la cutie. Lasam pe foc inca 20 minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|