Tocanita de fasole cu peste si dovlecel

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
9 Aug 2019 | 1787 vizualizari
Tocanita de fasole cu peste si dovlecel

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 380 grame rosii proaspete
  • 10 grame mix de ierburi italiene (rozmarin, salvie, cimbru, patrunjel)
  • 700 grame fasole alba fiarta (din conserva)
  • 340 grame peste alb fara oase si piele (eu am folosit cod)
  • 1 lamaie
  • sare, piper
  • paine pentru servit

Mod de preparare

Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o- tigaie si se adauga ceapa. Se caleste la foc mic cateva minutre apoi se adauga usturoiul si dovlecelul. Se gatesc 5 minute. Se adauga rosiile si ierburile, se gatesc 3 minute, apoi se adauga fasolea. Se aduce la punctul de fierbre, se reduce focul la mic si se adauga pestele deasupra. Nu se amesteca. Se acopera cu un capac si se lasa 5-7 minute in functie de marime si grosimea bucatilor de peste. Se presara cu sare, piper si coaja rasa de lamaie. 

Se serveste cu paine si felii de lamaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fasole cu peste si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Macrou la cuptor cu legume

Postat de katty

Macrou la cuptor cu legume

Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2019, 22:46
la 09.08.2019, 23:28
la 09.08.2019, 23:31
Adauga comentariu...
la 10.08.2019, 00:02
Bună...!
la 10.08.2019, 11:57
Interesanta combinatie!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking