Ingrediente
- 1 dovleac maricel
- 4-5 cartofi
- 1 buc ceapa alba
- 1 buc rosie mare de gradina
- 1 ardei kapia rosu
- 3-4 lg ulei de masline
- 1/2 lgt boia de ardei dulce Delikat
- piper boabe negru Delikat
- 1/2 lgt amestec de ierburi si boia
- sare dupa gust
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete.
Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se lasa la calit. Cand este gata, se adauga boiaua dulce, se amesteca repede pentru a nu se arde si se pun cartofii. Se amesteca bine, apoi se toarna apa cat sa treaca peste ei. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, adaugandu-se sare dupa gust si piper proaspat macinat.
Rosia se spala, se opareste cateva secunde si se curata de pielita. Se taie in cubulete. Ardeiul kapia se spala si se coace (eu l-am avut gata copt din congelator). Se curata apoi se taie marunt.
Dupa ce cartofii au fiert pe jumatate, se adauga rosia si bucatile de dovleac. Se completeaza cu apa fierbinte daca este nevoie. Se lasa sa fiarba in continuare adaugandu-se si ardeiul copt.
Cand totul este gata, se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia si sare daca mai este nevoie. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi se stinge focul.
Patrunjelul verde se spala, se taie marunt si se presara peste tocanita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|