Tocanita din piept de rata la slow cooker Crock-Pot

Postat de mirela0911 in Slow Cooker
20 Sep 2016 | 8699 vizualizari
Tocanita din piept de rata la slow cooker Crock-Pot

Pentru ca m-am procopsit cu un slow cooker Crock-Pot 3.5 l, am zis sa ma rasfat pana la capat. Asa ca l-am pus la treaba, in timp ce eu m-am rasfatat cu altceva! :)) Asa ca la prima utilizare, am fost tare multumita de ce a iesit, drept pentru care il voi lasa sa ma mai rasfete! :))) "Ziua cand imi rasfat nevasta"

Ingrediente

  • un piept de rata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 ardei kapia
  • sare, piper
  • 4-5 lg ulei de floarea soarelui
  • 4-5 prune
  • 2 lg faina
  • frunze patrunjel verde

Mod de preparare

Am primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite.

Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie cubulete de marime potrivita. Morcovul se curata apoi se taie rondele. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul kapia se taie cubulete mici.

Se pune uleiul in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot. Se aseaza legumele, apoi deasupra se pun bucatelele de carne. Se condimenteaza cu putina sare si piper apoi se adauga apa cat sa acopere carnea. Se aseaza capacul, se conecteaza  aparatul la curent si se seteaza pe modul high pentru 4 ore, timp in care nu se va ridica deloc capacul slow cooker-ului.

Dupa cele 4 ore, se adauga prunele spalate si taiate in 4 bucati si se mai lasa inca o jumatate de ora. Dupa ce a trecut timpul, se scot bucatile de carne separat intr-un vas, iar legumele impreuna cu sosul se pun intr-un bol si se dau la blender. 

Se pun cele doua linguri de faina in sosul astfel obtinut si se aseaza craticioara pe foc mic pana se ingroasa sosul. Se adauga si carnea, se lasa sa mai dea cateva clocote, se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de rata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciolan dezosat la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Ciolan dezosat la slow cooker Crock Pot

Se spala ciolanul, se indeparteaza ata cu care a fost infasurat si se tamponeaza de surplusul de apa.  Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in 2 sau in 4, in functie de cat...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2016, 21:26
la 20.09.2016, 21:28
Ai bagat rata la cioroi...o sa avem nepotei....
la 20.09.2016, 21:32
buna buna
la 20.09.2016, 21:33
la 20.09.2016, 21:33
Ooooo ce bine arata ce ai pegatit tu aici

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking