Tochitură combinată

Postat de portiadelumina in Mancaruri cu carne
29 Ian 2013 | 6924 vizualizari
Tochitură combinată

I-am spus "combinată" pentru că nu e nici moldovenească, nici dobrogeană, nici ardelenească. Mie îmi plac toate, aşa că am combinat. Cui nu-i place, să-şi facă după plac. :D

Ingrediente

  • 1 kg ficăţei pui
  • 500 gr. pipote şi inimi de pui
  • 300 gr. carne de porc (de la cazan, garniţă)
  • cimbru
  • cârnaţi semiafumaţi 500 gr
  • piper boabe
  • piper măcinat
  • vin alb sec 40 cl
  • apă
  • o căpăţână usturoi
  • 2 cepe
  • suc de roşii (bulion) 800 gr.
  • ulei 70 gr.

Mod de preparare

Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.

Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele apa şi sângele rămase de la procesare, iar mai apoi şi ficăţeii în acelaşi mod.

Într-o cratiţă mai mare (am făcut pentru mai multe porţii) se căleşte ceapa ( cca 5 minute) peste care se adaugă cârnaţii tăiaţi la cca 2 cm pentru ca mai apoi să se adauge  carnea, ficăţeii, pipotele şi inimile anterior pregătite. Carnea şi pipotele trebuie să fie tăiate în bucăţi de cca 1.5 cm.

Personal, peste aceste ingrediente am pus aproape o jumătate de litru de vin alb sec şi o cană cu apă lăsându-le să fiarbă la foc mic. Între timp am pus cimbrul şi piperul boabe.

Spre final am adăucat sucul de roşii, usturoiul şi piperul măcinat.

Evident că am servit tochitura cu mămăligă şi brânză de oaie (opţiune personală) alături de un ou ochi 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură combinată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Postat de Valentin68

Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)

Mai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...

Citeste continuarea

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 12:32
prima sunt la o portie ,pana mai este
la 29.01.2013, 12:32
la 29.01.2013, 12:34
o nebunie....
la 29.01.2013, 12:35
Padre pot sa rad de oul ala?
la 29.01.2013, 12:36
Cum nu Carla, că deja e pe gata

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking