Ingrediente
- 750g ton
- Ulei de măsline
- Mix de condimente pentru grătar
- 10 cartofi
- Sare
- Roșii cherry
Mod de preparare
Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru marinare uscată, care conține pudră de zmeură, muștar, piper și cimbrișor.
Se lasă la marinat minim 30 de minute.
Între timp pregătiți garnitura.
Când garnitura e aproape gata, se pune tonul pe grătarul bine încins și uns cu ulei. Se prăjește tonul câte 2.5 minute pe fiecare parte.
Veți observa că în interior carnea rămâne rozalie, dar aceasta îi dă suculența.
Se servește tonul cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă alături de cartofi și roșii cherry sau legumele preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|