Tort

Postat de brunetica in Torturi
19 Oct 2011 | 4604 vizualizari
Tort

un tort delicios, usor si bun

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua , 
  • 6 linguri de ulei , 
  • 1 cana zahar , 
  • 1 cana faina pentru torturi , 
  • 1pliculet praf copt , 
  • apa de trandafiri , 
  • sare .    
  • Siropul
  • 500 ml. apa , 
  • 250g. zahar , 
  • apa de trandafiri .  
  • Crema
  • budinca de capsuni .
  • Ornat
  • fructe de padure , 
  • frisca naturala , 
  • floricele de martipan , 
  • bilute din zahar , 
  • sirop roz pentru scris , 
  • colorant alimentar roz , 
  • pisicuta de zahar hello kitti , 
  • ciocolata rasa , 
  • imagine din martipan

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful de copt si le amestecam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa de trandafiri sa rezulte o crema si le adaugam la restul compozitiei, amestecam bine cu mixerul pentru a se incorpora toate bine . Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 de minunte, incercati blatul cu scobitoarea sa vedeti cand este copt. Cuptorul trebuie sa fie incalzit .

Pentru sirop:

Intr-o oala punem apa cu zaharul si lasam la foc pentru a se topi zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam apa de trandafiri si lasam la racit. 

Pentru ornat

Batem frisca naturala cu mixerul pana se ingroasa  si adaugam colorantul alimentar roz , la cat de intensa culoare dorim sa obtinem atat colorant adaugam si amestecam bine cu mixerul. Frisca o dam la frigider pentru 20-30 de minunte, pentru a se raci si a ne fi mai usor la ornat.

Crema:

Budinca o preparam dupa instructiunile de pe plic.

Cand blatul este copt si racit il taiem in doua. O jumatate de blat il asezam pe un platou si il insiropam, adaugam budinca si o intindem pe tot blatul, in mod proportional cu ajutorul unei spatule , dupa care adaugam fructele de padure( de preferinta sa fie proaspete nu congelate). Adaugam si jumatatea de blat ramasa o insiropam si incepem sa o ornam cu frisca. Dupa ce l-am terminat de ornat cu frisca incepem sa il ornam cu ornamentele scrise mai sus dupa gustul si placerea fiecaruia.

Pofta buna!!                                                                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2011, 15:35
Frumos si bun,imi place
la 19.10.2011, 15:44
ce frumos e!l amulti ani sarbatoritei
la 19.10.2011, 16:22
Superb
la 19.10.2011, 16:31
multumesc Miuta
la 19.10.2011, 16:32
multumesc Luk , a fost ziua sarbatoritei

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking