Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua
- 1 praf sare
- 190 gr zahar
- 180 gr faina
- 30 gr de cacao
- 50 ml ulei
- 6 linguri apa
- 1 plic praf de copt
- Pentru crema:
- 230 gr unt
- 80 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta de rom
- Pentru sirop:
- 2 cesti de cafea
- 2 cuburi de zahar
- Pentru ornat:
- 500 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar
- figurine din ciocolata
Mod de preparare
Blatul:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se bate pana devin spumoase.
Se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste,se adauga apa.
Se freaga galbenusurile bine cu uleiul si se adauga peste albusurile batute spuma putin cate putin.
Se pun pe rand faina,cacaoa si praful de copt cernute,si se amesteca usor cu o spatula.
Se pune aceasta compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul incalzit dinainte, pentru coacere cam o jumatate de ora pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Se freaca untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra.
Apoi cu mixerul se freaca pana se topeste zaharul si aceasta devine o crema spumoasa.
Se adauga galbenusurile pe rand si cacaoa,apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate.
Siropul:
Se fac 2 cafele dupa preferinte (mai tare sau mai slaba) cu 2 cuburi de zahar. Daca doriti blatul mai insiropat se fac mai multe cafele.
Blatul dupa racire se taie in 3 parti, se insiropeaza fiecare si se pune crema intre ele.
Pe ultimul blat de deasupra se pune crema apoi se orneaza cu frisca lichida batuta cu zahar si se pun figurine de ciocolata.
Se pot face si moate din frisca daca doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|