Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri apa rece
- 5 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- Un praf de sare
- Esență de rom si vanilie
- Un praf de copt
- Crema:
- 500 ml smântână lichida
- 500 gr ciocolata 40% cacao
- 200 frișcă batuta
- Esență de rom
- Sirop:
- sirop de zahăr ars
- esenta de rom
Mod de preparare
Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă pufoasa;adăugam frișcă bătută și esența de rom si dam la frigider pana la utilizare.
Pentru blat, începem cu separarea oualelor;albușurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi punem zahărul; gălbenușurile le adăugăm pe rand; acum vine rândul uleiului,apei si la final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Com.poziția o turnam in forma de copt rotunda si dam la cuptor cca 40 minute. Facem testul scobitorii,iar dacă e gata scoatem din forma si lăsăm la răcit pe un grătar. După ce s-au răcit blatul, îl tăiem în 3, insiropam, apoi distribuim crema.
Ornam după preferință; eu am folosit frisca.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|