Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea in Torturi
27 Mai 2013 | 8804 vizualizari
Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest minitort ciocolatos. Surpriza a fost una placuta si delicioasa :). Tortul e un fel de imitatie Sacher, cu un blat ciocolatos, gem de caise si glazura de ciocolata.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 220 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
Pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
Glazura:
  • 50 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 gr ciocolata neagra
Ornament:
  • bombonele sub forma de inimioare roz si mov

Mod de preparare

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Turnam apoi o parte din ciocolata topita amestecand cu o spatula si incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam restul de ciocolata, amestecam si adaugam restul de faina.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 50 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem partea de sus (de obicei partea de sus iasa un pic crocanta) pe care o putem manca imediat cu un pic de dulceata :)

Blatul fara capac il taiem in 3.

Incalzim gemul de caise si ungem pe rand fiecare foaie: blat - gem - blat - gem - blat - gem.

Pentru glazura punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata amestecand pana se topeste.

Imbracam tot tortul in glazura de ciocolata.

Deasupra presaram bombonele sub forma de inimioare.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia. 

Un tort simplu de facut si foarte gustos.

O combinatie delicioasa intre ciocolata neagra si gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca - ciocolata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin,...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de RODIMUR

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 20:20
Ce frumos din partea ta!
Fain tort!
la 27.05.2013, 20:24
Ca de obicei, este minunat!!!!
la 27.05.2013, 20:24
Multumesc Meri . S-a bucurat si ea si fetele cu care am iesit in oras ca am mancat toate din tort
la 27.05.2013, 20:26
Foarte bun. Este un tort usor si deloc gretos
la 27.05.2013, 20:34
Super tort!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking