Tort aperitiv din piure si Ceva Fin

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
10 Sep 2013 | 4161 vizualizari
Tort aperitiv din piure si Ceva Fin

Ingrediente

  • cca 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr. margarina
  • 2 cutii branza Ceva fin cu smantana
  • 1 cutie Ceva Fin cu masline verzi
  • cca 100 gr. cascaval ras
  • Miez de lapte
  • chimen
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • 1 maslina neagra

Mod de preparare

Curatam, spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert, scurgem apa de pe ei, adaugam margarina, crema de branza Ceva Fin cu smantana (2 cutii), chimen, sare si piper dupa gust si ouale intregi (peste cartofii fierbinti). Mixam cu mixerul la viteza mare si obtinem un piure pe care-l vom praji pe ambele fete in tigaie antiaderenta unsa de fiecare data cu ulei.

Se coc la foc iute pentru a se forma crusta si avem mare grija cand le intoarcem, eu m-am ajutat de 2 palete ,sa nu le compromit (sunt destul de fragile)

Mie mi-au iesit 5 "clatite" din piure.

Dupa ce s-a copt prima "clatita", am asezat-o pe o farfurie intinsa si am uns repede un strat de branza Ceva Fin cu masline verzi.

Am trecut mai departe si am copt-o pe cea de-a doua.

Dupa ce s-a copt, am asezat-o cu grija peste prima si am presarat un strat de cascaval ras.

Peste cea de-a treia iar am uns un strat de branza Ceva Fin.

Peste a patra, din nou am presarat cascaval ras.
Apoi am acoperit cu cea de-a 5-a "clatita" iar deasupra am presaarat din nou cascaval ras, am decorat cu miez de lapte, branza Ceva Fin cu masline ramasa, am presarat chimen si am asezat maslina neagra la mijloc.

Gata!

Puteti servi, pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv din piure si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Postat de oanapl

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in...

Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

Postat de andaoana

Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 21:34
Ce tort buna, cred ca ar merge si ca desert
la 10.09.2013, 21:43
Bun trebuie sa fie!
la 10.09.2013, 21:43
delicios
la 10.09.2013, 21:47
la 10.09.2013, 21:48
Super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking