Tort caramel

Postat de susu in Torturi
16 Mar 2010 | 7798 vizualizari
Tort caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata heidi cu miere si nuci
  • 50 g ciocolata milka cu alune de padure
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac alexandrion
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 pliculet cappuccino    
  • Crema:  
  • 250 ml lapte
  • 2 banane
  • 1 mar
  • 1 plic crema caramel de la dr oetker
  •   Ornat:  
  • 1 cutie mica de frisca lichida pentru Ciocolata
  • Cacaoa    

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja de portocale si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare.

Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie sau pentru cateva minute la cuptorul cu microunde.. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina de doua ori cu praful de copt, cafeaua si cappuccino. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare.

Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda.

Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza plicul de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul se poate insiropa cu putina cafea in care s-a topit ciocolata. Se taie blatul racit in trei. O banana se mixeaza impreuna cu marul curatat de coaja. Se pune crema de caramel intre blaturi, se aseaza banana taiata felii subtiri si ultimul blat se unge cu piureul de fructe si se pun cateva felii de banana.

Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2010, 16:05
Ce bunatate ai facut tu aici.
la 16.03.2010, 22:14
Susu , imi place:cappucino, caramel. ce mai vrei ?
la 17.03.2010, 13:10
la 18.03.2010, 23:40
foarte frumos susu, ca de obicei dulciurile tale sunt opera de arta!
la 20.03.2010, 20:04
Multumesc Mariana dar nu e nici pe departe ce as fi vrut eu. Sper de Paste sa iasa ceva mai spectaculos

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking