Tort Cookie Monster

Postat de CookieMonster in Torturi
25 Iun 2013 | 4230 vizualizari
Tort Cookie Monster

Ingrediente

  • Blat albastru de tort:
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • putin colorant alimentar albastru
  • Blat 2
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt la temperatura camerii
  • 250 g faina
  • 100 ml de lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri glazura cu lichior de oua de la Dr. Oetker
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Blatul albastru:

Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.

Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Adaugati colorant alimentar pana obtineti culoarea dorita si amestecati usor cu o lingura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.

Blatul 2:

Procedam la fel ca la blatul albastru fara sa adaugam colorant alimentar.

Crema 1 

Topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.

Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Apoi o incalzim putin ( sa nu treaca de 40 C)

Pasam capsunile fin ( eu am folosit blenderul) si adaugam peste ele gelatina. 

Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie, adaugam ciocolata alba,  apoi adaugam capsunile amestecand usor cu o spatula.

Crema 2 

Fierbem fructele pana se leaga siropul lasat. 

Punem gelatina la hidratat timp de 10 minute in 200 ml apa rece.

Frisca se bate spuma. 

Gelatina se incalzeste putin ( sa nu treaca de 40 C) si se amesteca cu iaurtul. 

Toate ingredientele se amesteca bine impreuna pana se omogenizeaza

Asamblare:

1. Tava ( diametru de 28 cm) in care au fost coapte blaturile se tapeteaza cu folie aliementara se aseaza blatul albastru, il insiropam cu putin compot de prune, turnam prima crema si dam la frigider 2 - 3 ore.

2. Blatul 2 se taie in 2, asezam o parte peste prima crema, turnam si crema a  2 -a, terminam cu blatul ramas. Se da la frigider 2 -3 ore.

3. Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste tort so se omogenizeaza. 

4. Frisca se bate spuma impreuna cu putin colorant alimentar si se orneaza pe margine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cookie Monster" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu bezea si piersici

Postat de miha

Tort cu bezea si piersici

Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...

Citeste continuarea

Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata

Pt blatul de biscuiti :zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii punem intr-un castron. Rubarba curatata, se taie in bucati de 2-3 cm se pune intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 11:04
la 25.06.2013, 11:07
la 25.06.2013, 11:07
super
la 25.06.2013, 11:12
la 25.06.2013, 11:13
imi place

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking