Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Postat de TAB1TA in Torturi
26 Apr 2013 | 6574 vizualizari
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Un tort absolut delicios. Am folosit o tava de 22 cm diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile. Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune. Daca va place, sa-mi spuneti.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 130 g alune macinate
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 4 oua
  • 1,5 - 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • fructe
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca.

In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora. Se face testul scobitorii.

Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort festiv pentru Paste

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort festiv pentru Paste

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2013, 19:02
la 26.04.2013, 19:05
woooow,arata grozav de bine,Tabita
la 26.04.2013, 19:06
Aolooo cum arata , este mai light
la 26.04.2013, 19:10
Multumesc Lubita
la 26.04.2013, 19:11
Multumesc frumos Crisulina

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking