Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri.
Am adaugat si faina peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
La final am adaugat zaharul vanilat.
Am tapetat o tava rotunda de 20 cm cu hartie de copt si am copt blatul timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Am lasat blatul la racit .
Prima data am pregatit caramelul.
Intr-un vas rotund de yena(20 cm) am caramelizat cele 3 linguri de zahar.
Cu miscari usoare am tapetat si peretii vasului cu caramelul obtinut .
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana ce zaharul a fost topit complet.
Am adaugat peste albusuri dulceata de caise amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Am turnat spuma peste caramel si am nivelat bine.
Am pus vasul intr-o tava mai mare umpluta cu apa pana la jumatatea vasului.
Am dat spuma la cuptor la foc mic spre mediu pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)
Spuma am lasat-o sa se raceasca in cuptor,cu usa intredeschisa timp de 30 de minute.
Am asezat blatul deasupra spumei si cu o miscare rapida am rasturnat-o pe un platou.
Am dat tortul la rece pana s-a racit complet spuma apoi l-am imbracat in frisca mixata cu smantana ,mascarponele si 1 lingura de zahar.
Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat imediat ce l-am imbracat in frisca.