Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste albusuri.
Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare.
Adaugam galbenusurile, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si omogenizam, apoi diluam compozitia cu laptele si uleiul si incepem sa adaugam treptat, nuca macinata grosier, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.
Obtinem o compozitie de textura celei de chec, poate putin mai densa.
Tapetam o forma cu peretii detasabili, cu ulei si turnam compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit si coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pentru sirop, punem apa cu zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam in sirop, esenta de rom.
Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas impreuna cu frisca lichida.
Punem vasul pe foc si amestecam in el pana se topeste ciocolata, apoi il dam deoparte si cand se raceste usor, il introducem in frigider.
Il lasam la frigider 30-40 de minute sa se raceasca bine, apoi il scoatem si introducem mixerul in crema si mixam energic pana devine spumoasa.
Indicat ar fi ca dupa topirea ciocolatei, sa o turnam intr-un bol de mixer, sa putem lucra mai usor si fara zgomot.
Peste crema adaugam dulceata de visine si o amestecam bine, fara a mai mixa ca sa nu strivim visinele.
Taiem blatul de tort, racit, in trei parti si le insiropam bine cu siropul, de asemeni racit, apoi asamblam tortul, tot in forma in care l-am copt.
Adica, asezam prima foaie in forma, intindem peste ea 1/2 din crema, acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem restul de crema si acoperim cu ultima foaie.
Dam forma la frigider pentru cateva ore, timp in care crema se va mai intari.
Pentru glazura de deasupra, topim 50 gr ciocolata cu lapte impreuna cu 50 ml frisca lichida si cand se dilueaza o intindem rapid deasupra tortului, turnand-o la centru si inclinand tortul intr-o parte si in alta sa se intinda uniform.
Facem acest artificiu dupa ce am inlaturat partea detasabila a formei, pentru ca o mica parte din glazura se va scurge si pe peretii laterali.
Lasam tortul deoparte si ne ocupam de banda de ciocolata.
Masuram circumferinta tortului si inaltimea lui si decupam o banda dintr-o folie cu bule, exact dupa dimensiunile masurate.
O spalam bine si o clatim la fel de bine, apoi o intindem pe masa cu partea cu bule in sus.
Topim ciocolata alba(50 gr), impreuna cu 1 lingurita de lapte si o punem intr-un posh, apoi desenam niste inimioare cu ajutorul unui dui subtire.
Topim ciocolata amaruie(100 gr) impreuna cu ciocolata cu lapte (150 g) si cele doua linguri de lapte si o intindem pe toata banda cu bule, dar dupa ce inimioarele albe se intaresc putin.
Lasam banda pe masa, pana se intareste putin ciocolata, apoi imbracam cu ea peretii laterali ai tortului, presand usor banda, pentru a se fixa bine pe tort.
Dam tortul la frigider pentru minim o ora, sa se intareasca bine ciocolata, apoi inlaturam banda.
Se inlatura imediat daca ciocolata este intarita bine.
Cele 50 gr ciocolata alba si 50 ml frisca lichida, le diluam pe foc, apoi dam vasul la rece.
Dupa racire, mixam amestecul pana devine cremos si cu ajutorul poshului cu duiul cel mai mic scriem urarile deasupra tortului(aici mai am ceva de lucru).
Daca este crema prea groasa, o mai diluam cu putin lapte, sau daca avem un creion de ornat, putem orna direct cu ciocolata topita.
Si pentru ca nu mi-au placut marginile benzii de ciocolata, de deasupra tortului, am imprastiat pe langa ele putina razatura de ciocolata duo de la LIDL sa fie in ton cu tot decorul.
Este migalos, dar merita, mai ales ca torturi nu facem prea des.