Tort cu biscuiti

Postat de danamatei in Torturi
26 Iul 2010 | 10757 vizualizari
Tort cu biscuiti

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • o cana faina
  • un praf de copt.
  • Blat 2:
  • 1/2 kg biscuiti populari
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 4-5 linguri coniac Alexandrion
  • 200 gr nuca.
  • Crema:
  • 400 gr finetti sau nutella
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 4-5 linguri coniac.

Mod de preparare

Blat 1:

Se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se rastoarna peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt nestins si cu cacaua. Se imbraca doar fundul unei tavi de tort si se pune compozitia , se da la cuptor , la foc mediu cca 20 min. Cand e copt blatul se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate din tava. Tava se imbraca in folie alimentara.

Blat 2:

Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua, apoi se pune laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si coniacul si se lasa sa se topeasca margarina si sa dea in clocot . Apoi se adauga biscuitii maruntiti ca la salamul de biscuiti si nuca tocata si coapta putin inainte. Se amesteca bine si se pune in tava inbracata in folie si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se pune crema de ciocolata, coniacul si untul intr-un castron si se amesteca bine cu mixerul .

Se pune crema peste blatul 2 apoi se pune si blatul 1 care se insiropeaza cu putina apa cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2010, 16:36
Bine ai venit!
la 26.07.2010, 16:49
Multumesc mult miha
la 26.07.2010, 16:59
Bun venit si nota maxima pentru tort , imi place foarte mult cum arata
la 26.07.2010, 17:15
Dana, bine ai venit! tortul arata super!
la 26.07.2010, 17:47
bine ai venit !!!! Vreau si eu o felie de tort

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking