Ingrediente
- 1 blat de tort
- 200 gr frisca lichida ( pentru crema)
- 200 gr ciocolata cu alune
- 140 gr capsuni
- 100 ml compot de piersici
- 300 gr frisca ( pentru ornat)
- 20 gr ornament dulce
Mod de preparare
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi mixam la viteza maxima pana obtinem o crema pufoasa .
Frisca lichida ( cele 300 ml) o mixam bine la viteza maxima pana devine o spuma tare adaugand putin zahar daca este necesar.
Capsunele le spalam ,le rupem coditele si le taiem in doua.Presaram zahar ( in functie de cat de dulci sunt capsunele) si lasam la frigider pana in momentul asamblarii tortului.
Punem pe un platou rotund prima parte a blatului.O insiropam cu sucul de piersici,punem un strat de crema de ciocolata.
Asezam cea de-a doua parte a blatului si la fel insiropam si acoperim cu crema de ciocolata.
Incheiem cu ultima parte de blat .Acoperim intreaga suprafata cu frisca .
Ornam cu capsuni,frisca si ornamente colorate.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|