Tort cu ciocolata si crema de branza (2)

Postat de gatiticuspor in Torturi
2 Noi 2014 | 5300 vizualizari
Tort cu ciocolata si crema de branza (2)

Astazi am facut o noua varianta a tortului cu crema de branza ca tot il iubin noi asa mult, dar de data aceasta cu mult mai multa ciocolata.

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru Crema:
  • 100 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • Pentru Decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi adaugati ciocolata topita.

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune. Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Pentru crema mixati crema de branza cu untul si indulcitorul pudra pana ce obtineti o crema consistenta. Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat. La final ornati cu ciocolata topita si dati la frigider pentru cateva ore sau macar pana ce ciocolata s-a intarit :). POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de branza (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu coacaze rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu coacaze rosii

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se...

Citeste continuarea

Tortulet aromat cu cirese si ricotta

Postat de andaoana

Tortulet  aromat cu cirese si ricotta

Separam galbenusul de albus. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine . Cele 6 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 16:09
la 02.11.2014, 16:10
la 02.11.2014, 16:39
foarte bun
la 02.11.2014, 16:40
la 02.11.2014, 17:14
bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking