Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty in Torturi
11 Sep 2016 | 4642 vizualizari
Tort cu ciocolata si mascarpone

O am in caietul cu prajituri de ceva vreme si ptr weekend-ul acesta am avut motiv de sarbatorit,aniversarea noastra de 7 ani si am facut acest tort care este perfect pentru 2 persoane, cantitatile se pot dubla pentru a avea dimensiunile unui tort normal. Eu am preferat sa il fac mai micut,nu de alta,dar e mai bine ptr mine,nu si pentru sotul meu care ar manca in fiecare zi orice dulce. Ps: poza cu tortul inainte de a-l taia nu am deoarece s-a papat foarte repede.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 40 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Pentru ganache:

  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte

Crema mascarpone:

  • 350 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 200 g zmeura sau capsuni

Glazura:

  • 100 g ciocolata (jumatate amaruie,jumatate lapte)
  • 70 g frisca lichida
  • 25 g unt

Mod de preparare

Pentru blat:

Topim untul impreuna cu ciocolata.

Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul.

Coacem intr-o forma unsa cu unt si faina si coacem cam 10-12 minute.


Pentru ganache:

Infierbantam bine frisca lihida,adaugam ciocolata rupta bucati.Se amesteca si se lasa la racit,inainte de a lasa la frigider pentru minim 4 ore.Eu am lasat peste noapte.

Dupa ce a stat suficient la frigider se mixeaza la viteza mare pana devine o crema ferma.

Pentru crema de mascarpone:

Mixam mascarponele cu zaharul pudra,batem frisca si o incorporam incet cu o spatula.

Adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de lapte si esenta de vanilie.

Punem blatul pe un platou,punem inelul detasabil,peste blat,punem ganache-ul apoi stratul de mascarpone si cateva bucati de zmeura.

Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore.

Glazura: Incalzim bine frisca lichida,adaugam untul si ciocolata. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei glazura apoi se niveleaza deasuora tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2016, 21:18
bun
la 11.09.2016, 21:18
la 11.09.2016, 21:51
la 11.09.2016, 22:10
delicioasa
la 11.09.2016, 22:21
Delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking