Tort cu ciocolata si sarlota

Postat de anuta in Torturi
2 Feb 2016 | 5586 vizualizari
Tort cu ciocolata si sarlota

Nicio zi fara ciocolata!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100 g faina,
  • 125 g zahar,
  • esenta,
  • un praf de sare
  • sarlota:
  • 750 g iaurt de fructe (dupa preferinta),
  • 250 branza fina de vaci (20% grasime),
  • 150 g zahar pudra ,
  • 20 g gelatina alimentara,
  • zahar vanilat
  • decor:
  • bezele trase in ciocolata,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 150 g ciocolata alba

Mod de preparare

1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2. Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica, zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina, care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marine, fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3. Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi se aseaza prima bucata de blat, se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata (se pot folosi si biscuiti) apoi se toarna crema de sarlota, se vine deasupra cu cealalta parte de blat, presand usor cu mana.
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra (se rade ciocolata aflata la temperatura camerei). Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de ciocolata si cocos

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort de ciocolata si cocos

Cum pregatim blatul: Tapetam forma in care vom coace blatul, cu hartie de copt. Pornim cuptorul la 200 grade. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul pana...

Citeste continuarea

Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Postat de Chris13

Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Pentru charlota: Pentru prima parte  se amesteca 6 galbenusuri de  ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si  varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2016, 15:30
la 04.02.2016, 15:45
la 07.02.2016, 13:41
Cat de fain arata!
la 09.02.2016, 10:23
la 17.08.2021, 11:28
Super!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking