Ingrediente
4 linguri de zahăr pentru caramelizat
- 8 albușuri
- 4 linguri zahăr
- 3 plicuri nes
- 400 ml.smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr.
Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el.
In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare.
Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin.
Când bezeaua este ferma adaugă nesul.
Toarna crema obținută in cratița tapetată cu zahăr ars.
pune cratița cu cremă într-o altă cratiță cu apă fierbinte și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 30-35 minute.
Când este coaptă ,închide focul și lasă crema in cutorul cu ușa intredeschisă.
Scoate crema din cuptor,pune 8 pișcoturi deasupra,apoi un platou.
Cu o mișcare fermă întoarce cratița ,răsturnând crema.
Pune și cealaltă parte de pișcoturi și ornează (după gust și pricepere)cu frișcă sau ciocolată.
Eu am ornat cu frișcă.Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu nes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|