Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

Postat de Retetegg in Torturi
21 Noi 2010 | 6773 vizualizari
Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

Un tort cu un gust foarte special, racoritor si aromat.

Ingrediente

  • 1 blat de tort (de preferat pandispan),
  • 1 plic crema de lamaie,
  • 2 plicuri spuma pentru frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 nectarine,
  • 650 ml lapte dulce,
  • 1 cana apa,
  • 1/4 lamaie,
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Eu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de minute.

Frisca am pregatit-o din 400 ml lapte, 1 plic zahar vanilat si cele 2 plicuri de spuma pentru frisca. De asemenea am amestecat-o cu mixerul pana a devenit consistenta si am lasat-o la rece 30 de minute.

Intre timp am pregatit siropul. Am pus pe foc un vas cu o cana cu apa, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar si 1/4 lamaie. Am dat intr-un clocot siropul dupa care l-am pus la racit.

Am taiat blatul in 3 felii egale. Prima felie am insiropat-o si am adaugat un strat de crema, la fel am procedat si cu a doua felie.
Ultima felie, de asemenea insiropata, am acoperit-o cu frisca. Am acoperit si marginile tortului cu frisca, am decorat cu felii de nectarina si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu nectarine

Postat de iri_love

Tort cu nectarine

blatul:    albusurile le batem cu un praf de sare.   galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece  pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2010, 17:30
Bun venit! Ce decor simplu si elegant!
Bravo
la 21.11.2010, 17:31
foarte bun o felie vreau si eu
la 21.11.2010, 17:40
Toata lumea este invitata la o felie!
la 21.11.2010, 17:46
daca ai facut invitatia iaca am venit si eu ca doar nu puteam rata o asa bunaciune...............
la 21.11.2010, 18:04
taie-l mai repede sa vedem ce e inauntru !

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking