Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Postat de CameliaComan in Dulciuri
2 Sep 2016 | 4854 vizualizari
Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

Acest tort fin si tare gustos l-am ales ca sa sarbatoresc reteta cu numarul 100 pe Bucataras. Pentru crema de lapte m-am inspirat de la Violeta. Este simplu de facut dar are un gust tare bun.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua medii
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • colorant roz (optional)
  • Crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • ness/cacao + ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa amestecati faina cu cacao, o treceti prin sita iar apoi incepeti sa o incorporati in amestecul de oua. Punem compozitia intr-o tava de 18 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa vedem daca este copt.

Crema de lapte:

Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte iar restul de lapte il punem la fiert. Adaugam si ciocolata rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert trebuie sa adaugam amidonul. Amestecam continuu l afoc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand crema de lapte este rece trebuie sa incorporam crema de unt in amestec. 

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in inelul tortului si o insiropam. Adaugam jumatate din crema de lapte. Adaugam o doua sectiune si o insiropam. Adaugam restul de crema. Insiropam a treia sectiune si acoperim tortul cu acesta sectiune. Lasam la frigider peste noapte. 

Presaram cafea sau cacao si punem ciocolata rasa, ciocolata rupta bucatele sau chipsuri de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mousse au chocolat

Postat de comanligia

Mousse au chocolat

Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla  care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune). Se adauga apoi uleiul de masline si se...

Citeste continuarea

Spirala cu Ceva fin si stafide

Postat de Constelatialeu

Spirala cu Ceva fin  si stafide

Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung. Branza dulce, cutia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2016, 14:32
ce bun!!!
la 02.09.2016, 14:47
Felicitari!!!
la 02.09.2016, 14:48
Felicitari pentru tort! Felicitari pentru numarul de retete!!!
la 02.09.2016, 14:52
Felicitări! Cred ca e tare gustos tortul!
la 02.09.2016, 15:14
ce tort delicios Felicitari fata harnica

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking