Ingrediente
- 3 oua
- 60 ml apa calduta
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 7 linguri faina
- un varf de cutit de sare
- 2 linguri alune macinate
- CREMA
- 500 ml lapte
- 3 linguri de ness
- 250 ml zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- 100 ml frisca
- GLAZURA
- 100 g ciocolata neagra
- 50 ml frisca
Mod de preparare
Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor
Eu am adaugat si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am incorporat usor la final (la Gabi la reteta nu scria)
Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina pe fundul tavii. Dam tava la cuptor 20-25 minute (pana trece testul cu scobitoarea)
Crema-laptele il incalzim. Amestecam zaharul cu amidonul si lingurile de ness. Amestecam bine, adaugam apoi laptele incalzit si omogenizam bine. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam
Asamblare-taiem blatul in 2, asezam prima foaie -insiropam-adaugam crema-foaia a 2-a
Glazura-rupem ciocolata bucati si adaugam frisca. Punem pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Turnam peste ultima foaie si decoram dupa plac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|