Tort cu crema de ness

Postat de roberta24 in Torturi
10 Feb 2010 | 16193 vizualizari
Tort cu crema de ness

Dupa reteta de "Tort caramel" a lui Miha! Multumesc Miha!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 praf de copt
  • 75 g ciocolata neagra taiata marunt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 3 lingurite ness
  • Glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 3 linguri coniac
  • 2 lingurite ness
  • Pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • nuca prajita
 

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam foarte bine cu uleiul, dupa care le incorporam incet in bezea, amestecand cu o lingura de lemn.  Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La final adaugam ciocolata taiata marunt.

Aluatul obtinut il trurnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu.

Crema:

Omogenizam foarte bine galbenusurile cu amidonul.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul il caramelizam pana devine auriu si adaugam laptele fierbinte, punem din nou pe foc si tinem pana se topeste caramelul, amestecand incontinuu. Luam de pe foc si turnam caramelul fierbinte peste galbenusuriile cu amidon, cu atentie pentru a  nu se forma cocoloase. Punem din nou pe foc, amestecand continuu pana crema incepe sa se ingroase. Crema va avea consistenta unei smantani. lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata, amestecand foarte bine. Dam crema la rece, pana incepe sa se intareasca.

Frisca lichida o mixam pana se intareste, apoi o adaugam lingura cu lingura in crema, mixand in continuare. La sfarsit adaugam ness-ul si  mixam pana la omogenizare.

Taiem blatul de tort in 3, crema o impartim intre blaturile insiropate. Pastram putina crema si imbracam marginea laterala a tortului.

Glazura:

Ciocolata o rupem bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Dupa ce s-a racorit adaugam esenta de rom. Lasam glazura la rece si cand a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort.

Ornam tortul cu frisca lichida batuta cu o lingurita de ness si nuci prajite si taiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de unt cu ciocolata si jeleu de coacaze rosii Blat : Am amestecat faina cernuta, cacao cernuta, sarea, praful de copt si nuca prajita si taiata...

Citeste continuarea

Reteta de tort 54 de ani

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 54 de ani

Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani : Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 22:29
Ce bine arata, cred ca este foarte bun! Cand il tai, sa ma chemi si pe mine la o feliuta
la 10.02.2010, 22:30
Super! V-a placut?
la 10.02.2010, 22:36
la 10.02.2010, 22:44
la 10.02.2010, 23:00
mmmm .... ce buna e crema de ness ca imi vine sa ma urc pe autobuzul de M egidia si sa te caut precis te gasesc , dupa miros

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking