Tort cu crema de nuci si rom

Postat de claudiaO in Torturi
10 Noi 2014 | 4550 vizualizari
Tort cu crema de nuci si rom

Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort. De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!

Ingrediente

Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri cu zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri cu faina;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Crema:
  • 400 gr nuca,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 600 gr smantana dulce 30%,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 2 linguri esenta de rom,
  • 120 gr zahar pudra vanilat
Sirop:
  • dulceata de visine
decor: cateva visine din dulceata

Mod de preparare

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.

Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.

Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)

Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 12:08
ce frumos este!
la 10.11.2014, 12:24
la 10.11.2014, 12:27
Bun
la 10.11.2014, 13:12
Un mare like
la 10.11.2014, 13:34
E pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking