Tort cu fructe

Postat de alba_zori in Torturi
29 Aug 2012 | 3901 vizualizari
Tort cu fructe

Sa povestesc ca m-i s-a stricat cantarul cand am facut o alta prajitura,am spalat-o si a intrat la apa,si am ramas fara..nu stiam la inceput cum sa fac,dupa cateva zile mi-am adus aminte de reteta mamei mele,ea m-a invatat sa fac pandispanul cel mai bun din lume,simplu si nu asa de complicat ca si marii sefi de la cofetarii,deci am urmat reteta mamei careia ii multumesc ca m-a invatat de mica micuta cum sa fac,era cea mai buna prajitura care o faceam de mica,deci iata postez reteta,sper sa va placa cat si mie.

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un plic de vanilie
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri pline de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de limoncello
  • Pentru crema patisera cu limoncello
  • 250 ml lapte
  • 250 ml limoncello
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de amidon
  • limoncello in plus(jumate de paharel,dupa ochi)
  • Pentru decor:
  • o piersica
  • 2 prune
  • capsuni
  • struguri
  • pere
  • pepene galben
  • un pliculet de gelatina

Mod de preparare

in etape scriu reteta:

1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa.

2.am adaugat galbenusurile,am amestecat de jos in sus,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa.

3.am adaugat cele 6 linguri de ulei,apoi cele 6 linguri de faina cernuta impreuna cu pliculetul de praf de copt.

4.am adaugat o lingura de amidon si cele 2 linguri de limoncello.

5.am pus in forma mea de stea si am bagat la cuptorul princalzit la 180 grade pentru 30 sau 35 minute aproximativ,am facut testul cu scobitoarea(dupa cum vedeti nu s-a crapat deasupra si nici nu a iesit cu pete sau cu bule de aer desupra asta pentru ca erau dozele cele mai potrivite).

6 am scos si lasat la racit,am taiat in doua si am udat putin cu un sirop facut din apa zahar si limoncello.

Crema patisera cu limoncello:

1.am pus 250 ml de lapte cu 250 ml de limoncello la incalzit.

2.am amestecat bine 3 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si 3,4 de amidon pana a devenit c-am uscata,am diluat cu laptele incalzit amestecand mereu cu furculita.

3 am pus pe foc iar si am amestecat cu o furculita pana a devenit o crema,am mai amestecat inca vreo 5 minute pana m-a durut manuta si am adaugat iar jumate de paharel de limoncello pana a devenit o crema mai usor de lucrat.

Am asezat direct pe felia de tort,am pus ceva bucatele de piersici deasupra,si am inchis cu cealalta felie de pandispan tot udata cu acelasi sirop cu limoncello.

Am asezat si fructele si am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic.

Dupa cum se vede 3 portii deja au disparut,se simte bine limoncello si un tort moale si pufos.Poate cel mai bun care l-am facut in ultima perioada.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 17:25
o frumusete si delicios ! felicitari pentru asa tort
la 29.08.2012, 17:31
la 29.08.2012, 17:33
multumesc azi dimineata l-am facut repede,pupici
la 29.08.2012, 17:33
ce frumos e
la 29.08.2012, 17:36
si buuuuun de numa numa,se simte limoncello dar nu exagerat,oricum daca-l mananc pe tot deodata ma imbat sigur,am gustat doar 2 felii deci...dar cu ochii l-as manca pe tot,va multumesc mult si va imbratisez

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking