Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri ulei
- Pentru crema:
- 500 gr fructe de padure congelate
- 200 ml frisca
- 350 ml iaurt 0% grasimi
- 6 foi gelatina
- 200 gr zahar
Mod de preparare
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am batut bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi peste ele ulei,faina,praf de copt am amestecat totul bine si le-am lasat putin deoparte.Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi cu o lingura am incorporat pe rand albusul in amestecul de galbenusuri.
Am pus blatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul s-a racit complet am trecut la crema: intr-o cratita am pus la foc mic fructele congelate si zaharul si le-am lasat sa fiarba.Le-am zdrobit cu blenderul,apoi am inmuiat gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj,si apoi am introdus-o in cratita cu fructe zdrobite,amamestecat bine pentru a se topi si apoi am dat fructele la rece.
Intr-un castron am batut frisca tare,apoi am adaugat peste ea si iaurtul si am amestecat mai departe.Crema aceasta am combinat-o cu fructele zdrobite,am omogenizat si am turnat-o apoi in forma peste blatul de tort si am dat la rece cateva ore pana cand gelatina si-a facut treaba si s-a inchegat totul foarte bine.
Am pastrat pentru ornat cateva fructe si ceva frisca si a iesit ce se vede mai jos:)
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|