Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Postat de diaconta in Torturi
22 Dec 2015 | 6168 vizualizari
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Cam târzior dar am ajuns si eu cu un „dulce” pentru Moş Crăciun,poate-l înduplec să-mi aducă ceva daruri  : ))))) Acum,eu mi-aş dori o căsuţă cu curte,dar poate dupa ce manânca din desertul acesta cu şampanie,îmi îndeplineşte dorinţa. Sărbători cu bucurie vă doresc!!!

Ingrediente

Ingrediente jeleu de şampanie:

  • 200 ml şampanie
  • 2 linguri zahar
  • 4 foi gelatina
  • Cubulete de ananas proaspat
  • 8 vafe pentru înghetata

Ingrediente crema de portocale:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 oua
  • 100 ml suc de portocale
  • 150 g zahar
  • 3 foi gelatina
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântâna pentru frisca La Dorna
  • Am mai folosit 10 piscoturi

Iar pentru decor am folosit:

  • 20 piscoturi
  • 120 g ciocolata amaruie
  • Câteva linguri de lapte
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Mod de preparare

Prima data am pregatit jeleul de sampanie .

Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am încalzit sampania cu zaharul  apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am pus în sampanie si am amestecat pâna s-a topit.

Am lasat sa se raceasca,apoi am pus-o la frigider.

Am urmarit când a început sa se închege,apoi am pus-o în 4 vafe,pe care le-am înfasurat în folie de aluminiu.Am pus în fiecare cubulete de ananas.

Am crezut ca va fi suficient sa pun doar o vafa,dar aceasta s-a înmuiat putin si ma gândeam ca nu o voi putea taia.

Asa ca dupa ce jeleul s-a întarit,le-am pus în alte 4 vafe.

 

Pentru crema de portocale,am stors sucul de la o portocala.

Am mixat putin ouale si galbenusurile cu zaharul,apoi am adaugat sucul de portocala si am pus vasul pe baie de aburi.

Am amestecat cu un tel pâna ce crema s-a îngrosat,cam 15-20 de minute.

La final am adaugat vanilia si coaja de  portocala.

Am pus foile de gelatina  sa se hidrateze cu putina apa rece,apoi le-am scurs si le-am pus în crema calduta.

Am amestecat pâna s-a dizolvat.

Dupa ce s-a racit crema ,am pus-o la frigider pentru20-30 de minute.

O mai urmariti sa nu se întareasca prea mult.

Am mixat smântâna pentru frisca.

Am mixat mascarponele,apoi am adaugat treptat crema de portocale.

La final am încorporat si frisca cu ajutorul unui tel.

 

Am ansamblat apoi tortul.

Intr-o tava de chec,am pus o folie alimentara,apoi am pus un strat de crema de portocale,peste aceasta am asezat cele 4 vafe cu jeleu,astfel încât prin rasturnare sa fie cu partea deschisa în sus.

Am mai pus un strat de crema si apoi piscoturi si cubulete de ananas.

Peste acestea iarasi crema si piscoturi.

Am acoperit piscoturile cu folia,am pus o greutate deasupra si am pus la frigider pentru câteva ore.

Intre timp am glazurat piscoturile cu care am ornat tortul.

Am topit ciocolata pe baie de aburi.Am turnat lapte pâna am obtinut consitenta potrivita.

Am glazurat piscoturile ,am presarat ornamente din zahar si le-am lasat sa se întareasca ciocolata.

Am mixat smântâna pentru frisca.

Am rasturnat tortul pe un platou,am îndepartat folia.

Am pus un strat de frisca,am lipit piscoturile pe margine,iar cu frisca ramasa am decorat deasupra.

Nu prea mi-a placut sectiunea ,dar a fost tare gustos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant Blat : Fiind un blat foarte pufos am ales sa fac 3 blaturi individuale, sa n-am batai de cap cand sectionez. Asa ca am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 16:14
Nici nu e bun, e si vechi si are si lichide...
la 22.12.2015, 16:15
Minunat arata si e foarte ingenios <3. Ma tot intreb cum e gustul la cremele tale cu sampanie ca nu imi pot inchipui deloc ) Am vazut ca folosesti des si m-ai facut curioasa
la 22.12.2015, 16:15
Ce frumos
la 22.12.2015, 16:20
E super fain tortul ...dar zi sincer, da sincer .... dupa ce mananci o felie, doua, te ia cu veselie sau nu??? ) Felicitari specialista in torturi!!!! Am avut intrebarea la globulete....si am stiu raspunsul, sa stii....
la 22.12.2015, 16:35
Ioooi tu Die! Tu ma imbeti de tot) Foarte fain si ingenios! Sper sa ajung sa fac si eu ceva cu sampanie...

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking