Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

Postat de corina241 in Torturi
16 Oct 2012 | 7676 vizualizari
Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure

Bun in plin sezon de toamna;)!!!!!!!

Ingrediente

  • 8-9 mere
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6-7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Frisca pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas rotund pentru copt caramelizam cele 4-5 linguri de zahar si cu miscari circulare tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat(vezi foto 2).

Merele curatate de coaja si scobite in mijloc(vezi foto 3) le vom umple cu dulceata(foto3) si le vom asezata in vas peste zaharul caramelizat si bagam la cuptor pana ce merele se inmoaie.

Intre timp pregatim balatul:Albusurile mixate cu zaharul pana obtinem bezeaua alba si lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si incorporam in bezeaua alba.Turnam faina si praful de copt la sfarsit.

Compozitia de blat o rasturnam peste merele copate din cuptor si lasam 30 min sau pana trece testul scobitorii.

Cu ajutorul unui platou rotund pus sub forma unui capac peste vasul din cuptor ,rasturnam intregul tort(vezi foto 4).

Decoram cu frisca si dulceata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort ecler cu capsuni

Postat de merisor67

Desert tort ecler cu capsuni

Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens,...

Citeste continuarea

Tort Dobos (mic)

Postat de timea

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2012, 13:35
E preferatul meu, doar ca eu pun merele jumatati
la 16.10.2012, 15:00
delicios tort
la 16.10.2012, 15:13
foarte bun
la 16.10.2012, 16:09
delicios
la 16.10.2012, 16:22

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking