Ingrediente
- 1 plic praf de frisca
- 1 plic intaritor frisca
- 1 plic budinca de ciocolata
- 650 ml lapte
- 390 gr biscuiti cu lapte petit beure
- pt glazura de ciocolata:
- 2 lg unt
- 5 lingurite de finetti
- 2 lg apa
Mod de preparare
Pregatim frisca conform retetei de pe pachet. Punem intr-un vas 150 ml lapte rece, adaugam continutul plicului de praf de frisca+ intaritorul.Amestecam cu mixerul, apoi dam la rece.
Pregatim budinca: punem intr-un castronel 100 ml lapte cu 5 lg de zahar dupa care adaugam plicul de budinca...amestecam bine, intre timp intr-o craticioara punem 400 ml lapte la fiert. Cand laptele este aproape fiert il dam putin deoparte si adaugam compozitia obtinuta amestecand incotinuu cu o lingura de lemn,.Mai dam putin pe foc timp in care amestecam.
Facem glazura: punem la foc mic intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, untul si apa si amestecam pana se topesc.
Asezam biscuitii pe o tava, punem jumatate din budinca peste ei...mai punem un strat de biscuiti, adaugam si a2a parte din budinca. Peste budinca punem un strat de frisca+ un strat de glazura de ciocolata. Adaugam inca un strat de biscuiti(ultimul) punem frisca ramasa si o intindem bine. Iar cu restul compozitiei de glazura am ornat tortuletul.
Serviti, va rog! :P
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|