Tort de ciocolata

Postat de andreea91 in Torturi
21 Iul 2014 | 2503 vizualizari
Tort de ciocolata

Cum ieri in viata mea a fost un eveniment foarte important . adica au venit pt prima data nasii mei care ma vor cununa peste 2 saptamani, Si stiind ca nasei mele ii place foarte mult ciocolata am decis sa fac acest tort special pt ea. Au fost foarte incantati cum desigur a fost si sotul, socrii , parintii si nasul. Noi ne-am bucurat de acest tort si ne-a racorit deoarece cu atmosfera de afara si dupa un pranz copios a functionat perfect ca desert.

Ingrediente

  • Blat
  • 1 cana si 3 sferturi de faina
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3/4 cana cacao
  • jumatate cana unt topit
  • 2 oua
  • o cana apa fierbinte
  • o lingurita jumate praf copt
  • o lingurita jumate bicarbonat sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amara
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta
  • ORNAMENT
  • Jumatate ciocolata alba rasa
  • pasta de martipan
  • plus colorant alimentar

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol adaugam asa: faina, cacaoa, zaharul, untul topit, laptele, bicarbonatul, praful de copt, ouale,si esenta. Amestecam bine toate ingredientele si continuam asa cel putin 3 minute dupa care adaugam apa fierbinte, amestecam initial cu o lingura de lemn dupa care batem cu mixerul 5 minute. Nu  va speriati daca compozitia rezulta putin lichida deoarece asa trebuie sa iasa. 

Am luat aceasta reteta de pe blogul JamilaCuisine. 

Foc potrivit circa 50 minute. Blatul este bine de  taiat a  doua zi 

Crema:

Ciocolata o vom rupe cubulete mici peste care adaugam frisca lichida si le lasam la foc foarte mic sa se topeasca dupa care o dam la rece. 

Batem frisca bine cu mixerul, dupa care incepem sa o incorporam in compozitia care deja este rece de la frigider cea cu ciocolata. Pana obtinem un mousse de ciocolata . 

Blatul il vom taia in 3 dupa care vom proceda in felul urmator. 

Eu blatul nu l-am insiropat deoarece este foarte moale si l-am lasat fara ornament la frigider pt o noapte. 

Peste fiecare blat taiat adaugam  mousse-ul de ciocolata care l-am intins  foarte bine pe foaia de blat si asa am continuat pana la ultimul blat.

Dupa cum v-am zis si mai sus l-am lasat o noapte la rece .

A dupa zi am format floricelele de martipam care le-am dat culoare cu colorant alimentar si le-am dat la rece pana e gata tortul.

Pe marginile  tortului eu l-am ornat cu ciocolata rasa  cu o zi inainte si data la rece  dar se poate folosi  fulgi de migdale sau ce doriti Dvs .

Pentru partea de sus a  tortului eu am folosit poosul in forma de  stea  cu care am format circa nu stiu cate stelute :))))))

Iar peste aceste stelute am decorat cu floricele de  martipan . Acesta este tortul meu , sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 12:11
la 21.07.2014, 12:14
mersi de apreciere
la 21.07.2014, 13:47
la 21.07.2014, 14:18
la 21.07.2014, 14:28
delicios

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking