Tort de ciocolata cu crema de vanilie

Postat de Bucataras in Bucuria de împărți ceva bun
12 Mar 2018 | 7207 vizualizari

Un tort bun si frumos... ce iti poti dori mai mult de la o prajitura? Pe facebook bucataras https://www.facebook.com/Bucataras gasesti si un concurs si poti castiga un robot de bucatarie! 

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa
  • 220 gr faina
  • 30 gr cacao Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura cacao Dr. Oetker
  • 2 lingurite vanilie de Madagascar Dr. Oetker

Crema vanilie:

  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema de vanilie Dr. Oetker
  • 150 g unt moale

Crema ciocolata:

  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema de ciocolata Dr. Oetker
  • 2 lingurite esenta de menta Dr. Oetker

Decor:

  • 100 gr nuca de cocos dr oetker
  • 1 lingurita colorant alimentar verde Dr. Oetker
  • Margarete – napolitane pentru décor Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat: Se amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila de 24-26 cm si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi blatul din forma si se lasa la racit pe un grilaj. Apoi se taie in doua sau 3 felii, dupa preferinta.

Intre timp se prepara siropul. Intr-un ibric, incalzeste apa si adauga zaharul, cacaoa si esenta de vanilie si amesteca pana se topeste zaharul. Lasa siropul la racit.

 Crema de vanilie: Se pune laptele intr-un vas, se adauga praful de crema de vanilie si untul moale. Se mixeaza totul cateva minute pana crema se ingroasa.

Crema de ciocolata: Se prepara la fel ca cea de vanilie, iar la final se adauga 2 lingurite de esenta de menta.

 Se insiropeaza prima felie de blat, se umple cu crema de vanilie, se pune al doilea blat, se insiropeaza, si se pune deasupra crema de ciocolata.  Se imbraca tortul si se niveleaza usor.

Pentru décor, se pune nuca de cocos intr-o punga , se picura deasupra colorant alimentar verde si se framanta bine pana ce nuca de cocos se coloreaza uniform in verde.

 Se presara nuca de cocos deasupra si se decoreaza cu margarete de napolitana Dr. Oetker.

Se pune la frigider cateva ore si apoi se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 11:36
Un tort primăvăratic și delicios!
la 12.03.2018, 11:36
la 12.03.2018, 11:39
la 12.03.2018, 11:43
Vine ,vine Prima`vara se asterne-n toata Bucataria....pam pam....
la 12.03.2018, 11:45
frumos

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking