Ingrediente
- Pentru blat:
- 7 oua,
- 240g.zahar,
- 200g.faina,
- 30g.cacao,
- 50g.amidon alimentar,
- 1/2 pachet praf de copt,
- 1/2 dl. ulei;
- Pentru crema:
- 1/2l. frisca,
- 1 praf de vanilie,
- 2 pachete intaritor de frisca,
- 100g.zmeura,
- 100g.capsuni,
- 100g.coacaze,
- 50g. mure,
- 100g.afine;
- pentru ornat:
- frisca,
- zmeura si afine,
- ciocolata de menaj;
Mod de preparare
(12 felii/70')
1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma patrata ,unsa si infainata si se coace la 80*C, timp de 40 de minute.Se scoate blatul din forma , inca caldut, si se taie in 3.
2.Frisca se bate cu zaharul vanilinat si cu intaritorul de frisca.Fructele se spala si se pun sa se scurga intr-un strecurator de plastic.
3.Pe prima foaie de tort se pune 1/3 din cantitatea de frisca,peste care se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe , in amestec,se pune a doua foaie,se unge cu 1/3 din frisca, se acopera cu a treia foaie ,apoi se orneaza doar partea de sus a tortului cu restul de frisca, fara margini.Pentru margini se foloseste ciocolata de menaj , care se topeste in bain -marie si se lasa putin sa se racoreasca , apoi se ung marginile cu ea.Peste frisca se aranjeaza zmeura si afine.Cine doreste, poate sa puna peste fructe , pentru un aspect mai frumos si ca sa luceasca partea de sus a tortului, jeleu colorat, pregatit potrivit instructiunilor de pe pachet.Se tine tortul la rece, 1 ora, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE FRUCTE "CARLA"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|