Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream

Postat de bitza in Dulciuri
8 Iul 2011 | 4638 vizualizari
Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 albusuri
  • 1 gabenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt.
  •  Inghetata:
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura faina/amidon
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Vanilie
  • 50 g ciocolata tocata

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace 15 minute,in cuptorul preincalzit,la teperatura medie-mica.

Inghetata:

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina/amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de oua. Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc mediu,amestecand incontinuu timp de 5-7 minute. Se imparte “crema” in doua parti. Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu 2-3 linguri frisca lichida si se toarna in una din cele doua parti. In crema simpla se adauga vanilie si 3 piscoturi inmuiate in cafea si taiate bucati.

 Frisca lichida se bate tare si se imparte in doua. Se incorporeaza in fiecare din cele doua compozitii.

Recipientele cu ingheta se dau la congelator timp de o ora. Tava in care am copt blatul,cu peretii detasabili(sau nu) se imbraca in folie(e mai bine sa folositi folie transparenta,cea de aluminiu da batati de cap la desfacere).

Dupa o ora se scot recipientele cu ingheta si se mixeaza pentru a sparge acele degheata(nu o sa fie prea inghetata).

 In mijlocul tavii se pune o lingura de inghetata de ciocolata,se continua cu una de vanilie si tot asa. Eu nu am pus toata inghetata,am mai oprit putin din fiecare si am facut acelas lucru intr-un castron pentru a avea la décor. Se acopera tava si castronul cu folie si se dau la congelator pentru 2 ore.

Se scoate tava si se pune deasupra inghetatei blatul insiropat cu cafea. Se lasa la congelator peste noapte,acoperita cu folie.

A doua zi se rastoarna tortul pe o farfurie,astfel incat blatul sa fie la baza. Se decoreaza cu globuri de inghetata din castron si ciocolata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de rocsi_1612

Buturuga de Craciun

Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam...

Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Postat de cris2711

Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul. In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele. Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare. Intai se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2011, 10:37
super
la 08.07.2011, 10:47
la asta am mai murit de pofta si pe blog minunat
la 08.07.2011, 10:47
mama miaaaa
la 08.07.2011, 10:51
waw vreau si eu
la 08.07.2011, 12:03
minunaaatttt

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking