Tort de mandarine pentru Andreea

Postat de corina241 in Torturi
1 Dec 2011 | 4475 vizualizari
Tort  de mandarine pentru Andreea

by diana_k.multumesc pentru reteta,a iesit fosrte gustos,dar poate nu la fel de aspectos:D...dar,lasa...ma fac eu mare:))))))

Ingrediente

  • Rulada
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 300 g finetti
  • 100ml lapte
  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri d ezahar
  • 4 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 150g cacao
  • 1/2 praf d ecopt
  • Blatul alb:
  • 2 oau
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 120 g faina
  • Crema de portocale(eu am facut cu mandarine):
  • 6-7 mandarine potrivite
  • 400ml lapte
  • 250 g zahar
  • 100g unt
  • 2 plicuri gelatina dr.qetker
  • 150ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • zeama de la compot de piersici
  • Pentru decor:
  • mandarine
  • ciocolata
  • bucati de piersici din compot

Mod de preparare

Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel:

Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final faina si praful de copt(si cacaoa,dupa caz) mixandu-le.

Rulada se coace in tava aragazului,iar blaturile intr-o forma rotunda cu diametreul de 24 cm,tapetate cu hartie de copt.

Rulada se umple cu finetti topit in lapte la foc mic(mi s-a parut prea tare si atunci m-am gandit sa o subtiez putin pentru a se intinde mai bine pe rulada)Rulam si dam la rece pentru 30 minute.

Crema:Stoarcem mandarinele,punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut(cca 20 minute).Laptele il punem la fiert cu zaharul si untul.Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte,amestecam si dam deoparte pentru a se inchega(1 ora afara la rece).Cand incepe sa se intareasca,amestecam cu frisca mixata si cu ciocolata rasa.

Siropul:Fierbem apa cu zaharul si esenta de vanilie.Insiropam cand s-a racit.

Asamblarea:Intr-o tava cu inel asezam 1/2 din blatul de cacao,il insiropam,iar pe peretii laterali ai tavii asezam felii de rulada.Intre felii,deasupra blatului punem o parte din crema,apoi blatul alb insiropat si el,apoi o alta cantitate de crema si cateva felii de piersici in compot.La sfarsit a doaua parte din blatul de cacao si restul de crema.Dam la rece pentru ceva timp,apoi scoatem inelul cu grija.

Ornam cu bucati ciocolata si mandarine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mandarine pentru Andreea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...

Citeste continuarea

Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată

Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2011, 11:54
La multi ani andreea! frumos tortul
la 01.12.2011, 12:03
La multi ani Andreea!
la 01.12.2011, 12:06
la multi ani andreea!buuuuuuuuuuuuun tortul
la 01.12.2011, 12:16
Lamulti ani, Andreea ! Frumos si buuun !
la 01.12.2011, 12:25
La multi ani,Andreea!
Corina sa-ti traiasca frumoasa si sa fie sanatoasa!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking