Tort de mere (de post)

Postat de rocsi_1612 in Torturi
27 Mar 2012 | 7817 vizualizari
Tort de mere (de post)

Ma gandeam eu oare pot sa fac tort de mere de post,oare iese?Cam asa m-am gandit vreo doua zile pana am pus in practica.Ma apuc eu de treaba si zic ce o iesi ,o iesi,eu incerc.Sincer nu ma asteptam sa iese asa delicios.Deci a iesit si chiar vi-l recomand.

Ingrediente

  • 11 mere potrivite
  • 1 cana lapte de soia
  • 3 sferturi cana de zahar
  • jumatate cana de ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • circa 1 cana si un sfert cu faina
  • 5 linguri zahar pentru caramel + 1 lingura zahar pentru presurat deasupra
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de capsuni

Mod de preparare

Merele le spalam si le decojim. Cu un cutit mic sau cu o ustensila speciala ,scoatem cotorul. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar la caramelizat.
Intindem caramelul bine si pe peretii cratitei. Il lasam sa se racoreasca ,apoi punem merele. In fiecare gaura de mar punem cate o lingura de gem. Deasupra presaram zaharul vanilat,o lingura de zahar si punem cate o bucatica de margarina pe fiecare scobitura. Dam cratita in cuptorul incins pentru 25 de minute.

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu zaharul pana ce,acesta din urma,se topeste. Incorporam uleiul,vanilia,zeama de lamaie si coaja rasa de portocala. La urma punem praful de copt si faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.

Dupa ce merele s-au inmuiat cam pe jumatate,dupa cele 25 de minute,scoatem cratita,punem compozitia de blat si bagam iar in cuptor.

Lasam in cuptor tortul pana blatul este bine copt, in jur de 40 de minute,dar faceti testul cu scobitoarea. Il scoateti si incercati de fierbinte sa il rasturnati pe un platou ca altfel e posibil sa se lipesca de la gem. Il lasam sa se racoreasca ,apoi servim.

Puteti sa il imbracati in frisca vegetala,insa noi l-am preferat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2012, 10:32
ne dati ori nu ne dati?
la 27.03.2012, 10:32
vreau si eu
la 27.03.2012, 10:35
Va dau, va dau fetelor
la 27.03.2012, 10:39
Buuun ! Imi place! Vreau si eu....!
la 27.03.2012, 11:18
inca sunt la cafea,asa ca vreau si eu o feliuta

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking