Tort de mere - Maria

Postat de nico15 in Torturi
7 Noi 2010 | 6170 vizualizari
Tort de mere - Maria

Acest tort l-am facut pentru colega mea Maria Balan

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata de visine, de caise, de coji de pepene verde,
  • miere, scortisoara,

Pt. Pandispan:

  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom, vanilie,
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

 Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita, dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de coji de pepene, am presarat scortisoara, am pus un pic de miere dupa care am presarat nuca pisata. Am presarat si cateva coacaze, dupa care am dat la cuptor cratita. Se da la foc potrivit.


Separat trecem la pregatirea pandispanului dupa cum urmeaza:

punem in robotul de bucatarie cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul prin capacul robotului, acesta nu se va opri din amestecare, se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.

Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.

Pentru a evita sa curga din cratita si de a se face fum este indicat sa punem o tava in care am pus putina apa. A se evita deschiderea usii aragazului in prima jumatate de ora.

Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie. Se va decora cu frisca, cu kiwi, cu topping de ciocolata si zmeura ca in imaginile alaturate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere - Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort rapid cu fructe

Postat de panacris

Tort rapid cu fructe

Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se  așează în...

Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de Ela68

Tort Napoleon

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 11:07
e bun
la 07.11.2010, 15:18
ooo ce bunatate...
la 07.11.2010, 15:58
tare mult imi place acest tort..............
la 09.11.2010, 17:54
fff interesant!!!
la 17.11.2011, 08:11
place

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking