Ingrediente
- 285 g unt moale
- 285 g zahar brun
- 5 oua ecologice separate in albusuri si galbenusuri
- coaja rasa si zeama de la o portocala
- 170 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 150 g nuci tocate si 30 g pentru decor
- o lingurita cu varf de scortisoara macinata
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
- 300 g morcovi dati pe razatoarea mare
- sare de mare
- Pentru glazura:
- 200 g mascarpone
- 230 g ricotta
- 90 g zahar pudra
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi coaja rasa si zeama de portocala. Adaugati faina si praful de copt treptat, apoi nucile tocate, scortisoara si morcovii rasi. Amestecati pana la omogenizare.
Intr-un bol bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma. Incorporati usor cu amestecul de mai sus, amestecand de jos in sus. Puneti aluatul in tava si introduceti in cuptorul incins (180 grade) pentru 50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca nu se lipeste nimic de acesta, inseamna ca aluatul este gata!
Pentru crema amestecati toate ingredientele cu un mixer si montati peste blat. Ornati cu nucile tocate si serviti dupa ce lasati la frigider cel putin 2 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|